Skip to content

Servicii

Compania noastra presteaza lucrari in vederea protectiei lemnului, astfel:

Antiseptizarea Lemnului

Lemnul este un material organic, care, adus din natură, păstrează în componența sa insecte, ciuperci etc. De aceea, atunci când este folosit ca material de construcție sau pentru realizarea unor obiecte, lemnul trebuie protejat de acțiunea acestora.  Aceste soluții pentru tratarea insectofungicida, asigură protecția preventivă si combativă a lemnului în fața insectelor xilofage, inclusiv a termitelor, precum și a atacului ciupercilor ce duce la putrezirea si mucegăirea lemnului.

Hidrofobizarea Lemnului

Lemnul are o durata relativ scurta de viata, mai ales daca este vorba de obiecte, ansambluri confectionate din lemn amplasate la exterior sau intr-un mediu umed. Din acest motiv, pentru a prelungi durata de viata a lemnului, si a imbunatati comportarea acestuia intr-un mediu umed, este necesar sa i se aplice o protectie in vederea hidrofobizarii.

Ignifugarea Lemnului

Procedeul de îmbunătăţire a comportării la foc a materialelor combustibile se numeşte IGNIFUGARE.

                Ignifugarea nu exclude aprinderea şi arderea materialului, ci îi conferă acestuia o comportare la foc îmbunătăţită pe o anumită perioadă de timp sau posibilitatea de a nu arde atunci când se indepărtează sursa de căldură.

                Ignifugarea nu exclude şi alte măsuri de protecţie la foc, cum ar fi: instalaţii de semnalizare, instalaţii de stins incendii, mijloace de primă intervenţie. Ignifugarea este una din cerinţele privind siguranţa la foc pentru îmbunătăţirea gradului de rezistenţă la foc a clădirii. O ignifugare corect executată, întreţinută în timp poate îmbunătăţii gradul de rezistenţă la foc a unei clădiri, de la gradul V la gradul III şi poate reduce alte măsuri de protecţie care sunt foarte scumpe.

                O ignifugare corectă executată poate localiza un incendiu, în focarul iniţial, prin limitarea aprinderii şi arderii în continuare a materialelor de construcţii, jucând rolul de barieră, sau poate prelungii faza de ardere lentă, ceea ce duce la neafectarea rapidă a structurii de rezistenţă şi totodată, posibilitatea unei intervenţii din interior, fără a se ajunge la faza de ardere generalizată.